top of page

Wij hebben de wereld in bruikleen

Vandaag starten wij met een nieuw maatschappelijk project dat gaat over de manier van 'zien' en de wereld beschouwen zoals de Haudenosaunee, de Native Americans dat doen.


De Irokezen, Iroquois of Haudenosaunee vormen een confederatie van vijf en later zes taalkundig en etnisch aan elkaar verwante volken in Noord-Amerika. In dit verband worden ze ook "The Six Nations" genoemd. De Iroquois noemen zichzelf gezamenlijk Haudenosaunee, letterlijk vertaald, "volk van het langhuis".


De visie van de Haudenosaunee is dat wij de wereld slechts in bruikleen hebben. Bij iedere maatschappelijke beslissing moet in ogenschouw worden genomen wat dit betekent voor onze kinderen de komende zeven generaties.

Binnenkort vertrek ik naar Noord-Amerika waar ik interviews met mensen van de Haudenosaunee zal voeren die leiden tot een audiovisueel document.


Oplevering en presentatie van #7 vindt plaats bij COVRA met een tentoonstelling van 10 januari tot 25 maart 2020. Tevens volgen er lezingen en lesprogramma's voor basis- en middelbaar onderwijs en bedrijfsleven.


Wij hopen met #7 een stroming en stuk bewustwording op gang te brengen. Het is tijd voor verandering en als je dat wilt, dan moet je bij jezelf beginnen. Ik doe dat vanuit mijn kunstenaarschap op deze manier.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page